fbpx

Hoe kom je een stap dichter bij het vinden van je purpose in life?

Jij hebt een genetische codering die uniek is voor jou. Je hebt een talent, een superpower. Er is iets dat je heel graag doet en waar je heel goed in bent. Je bent er gepassioneerd over. It is your purpose in life. Je taak in dit leven is om erachter te komen wat dat nu precies is. Als je hier eenmaal helderheid over hebt, dan weet je wat jou te doen staat. Impact realiseren voor anderen en de wereld een stukje mooier maken.

Mijn purpose in life is integrator zijn. Samenwerken met visionairs om hun grootse visie en missie te verwezenlijken. Om focus te houden op de strategie, zowel voor de korte als voor de lange termijn. En om het businessplan te vertalen naar de juiste mensen op de juiste plaats, bij te sturen op de cijfers, systemen te optimaliseren, processen vast te leggen en bovenal om ervoor te zorgen dat er tractie ontstaat binnen de onderneming.

“Where your talents and the needs of the world cross, lies your calling, vocation, purpose.” – Aristotle

EOS® heeft een tool die je helpt ontdekken wat het nu is wat jij het allerliefste doet, en deze tool heet ‘Delegate and Elevate’. Misschien ken je de tool al, dan is deze blog een opfrisser, want het is de ultieme tool om je te helpen je persoonlijke sweet spot te bepalen. Jouw purpose in life.

Pak pen en papier of een journal en start met het opsommen van alles wat je doet qua werk. Maak een lijst van tenminste 20 werkgerelateerde dingen die je de hele dag door doet, én elke dag. Bijvoorbeeld e-mails lezen en beantwoorden, vergaderingen leiden/bijwonen, vragen van klanten beantwoorden, problemen oplossen van teamleden, stukken doorlezen, etc.

Laten we beginnen met de slechtste van het stel. Schrijf in het kwadrant rechtsonder alles op wat je niet graag doet en waar je niet goed in bent. Sommige van die dingen doen we allemaal, zoals in mijn geval de boekhouding van mijn bedrijf.  

Vervolgens schrijf je in het kwadrant linksonder alles op wat je niet graag doet, maar waar je wel goed in bent. Dit is voor veel mensen vaak de dagelijkse realiteit. Ze hebben een baan waar ze goed in zijn, maar die ze niet graag doen, en ze weten niet goed hoe ze hiervan los kunnen komen.

Now let’s get to the good part. Plaats in het kwadrant rechtsboven alle dingen die je graag doet en waar je goed in bent. Dit zijn helemaal geen verkeerde werkzaamheden. Je springt ’s ochtends vroeg niet direct uit je bed om aan de slag te gaan, maar je vindt het ook niet vervelend om te doen. Je ervaart het als prima.

En dan komen we bij het laatste kwadrant, my favorite, de dingen die je graag doet én waar je retegoed in bent. Je genetische codering. Schrijf deze werkzaamheden in het kwadrant linksboven. Waarschijnlijk schrijf je slechts twee, drie of vier dingen op. Hooguit vijf. In ieder geval geen hele waslijst.


delegate and elevate

Als resultaat van deze oefening zul je je realiseren dat je veel dingen doet die je niet zou moeten doen. Het is daarom slim om de werkzaamheden in de onderste twee kwadranten te ‘delegeren’ of uit te besteden aan anderen en jezelf te ‘verheffen’ (elevate) naar de werkzaamheden in de bovenste twee kwadranten. Waarbij je primary focus ligt op het kwadrant linksboven.

Toch delegeer je niet altijd je werkzaamheden. Soms moet je er gewoon helemaal mee stoppen. Zijn deze werkzaamheden echt nodig? Wat als niemand ze deed? Als ze het bedrijf niet veel opleveren, stop er simpelweg dan gewoon mee.

Voor sommigen is dit proces van ‘delegate and elevate’ bevrijdend. Bij anderen veroorzaakt het schuldgevoelens of het gevoel hebben dat je het niet waard bent om jezelf te bevrijden van werkzaamheden die je geen joy en vervulling opleveren.

Welke emoties het ook voor je oproept, het identificeren van je werkzaamheden is een geweldige eerste stap op weg naar persoonlijke vrijheid, geluk en hogere productiviteit en impact.

Veel plezier met het invullen van deze oefening. Laat je het mij weten als je jouw purpose in life hebt gevonden?


geïnspireerd worden?

Als eerste op de hoogte gesteld worden wanneer er een nieuwe blog online staat? Meld je dan aan via deze link. Ik inspireer je graag!

Denk je dat deze blog waardevol is voor iemand binnen je netwerk? Deel deze blog dan via één van onderstaande buttons. Wellicht helpen we dan samen iemand om een stap dichter te komen bij zijn of haar purpose.

LinkedIn
WhatsApp
Email
Facebook

gratis e-book

De 6 essentiële elementen binnen je bedrijf voor meer vrijheid, groei en laser focus

In dit e-book neem ik je mee in de 6 essentiële elementen binnen je bedrijf die gezamenlijk zorgen voor meer vrijheid binnen én buiten je bedrijf, meer groei en/of expansie en meer laser focus op dat wat jij graag wilt bereiken. Je leert welke elementen dit zijn en hoe je ze kunt versterken binnen jouw bedrijf zodat er weer beweging ontstaat binnen je bedrijf. 

Dit e-book gaat de eerste stap zijn richting een business with ease waarmee je door je groeiplafond heenbreekt naar die 7-figure business zonder dat je nog meer taken op je ondernemersbord krijgt. Geen overwhelm, onrust en twijfel meer, maar vertrouwen in de groei en ontwikkeling van jouw bedrijf.