hoe ziet de samenwerking met een integrator eruit?

06 apr 2022 | Integrator

hoe ziet de samenwerking met een integrator eruit?

De rol van Integrator zoals uitgelegd in het boek Traction van Gino Wickman wordt langzaamaan bekender. In mijn blog De 3 meest gestelde vragen aan een Integrator kun je lezen wat een Integrator is, wat een Integrator doet en wanneer je een Integrator nodig hebt.

Oké helder. Je hebt voor jezelf besloten dat je graag wilt samenwerken met een Integrator. Maar hoe ziet zo’n samenwerking er nu eigenlijk uit?

strategische sessie

Het eerste wat we samen gaan doen is een strategische sessie inplannen. Het doel van deze sessie is om je visie, je missie, je kernwaarden en je korte- en langetermijndoelen glashelder te krijgen. Dit doen we aan de hand van de acht vragen afkomstig uit het Entrepreneurial Operating System®. Je neemt mij volledig mee in de toekomst die jij voor ogen hebt voor jouw bedrijf, zodat ik dit beeld concreet kan vertalen naar een businessplan, een planning, systemen en processen, en je team.

accountability chart

Vervolgens stel ik een accountability chart op. Een accountability chart is iets anders dan een organigram. Bij een organigram ligt de focus op wie rapporteert aan wie. Het geeft de bedrijfsstructuur weer. Bij een accountability chart ligt de focus op de verantwoordelijkheid. Het geeft de verschillende rollen weer binnen een bedrijf en de verantwoordelijkheden die daarbij horen. Wie is accountable voor welke taken?

teamanalyse

Als ik de accountability chart in kaart heb gebracht, start ik met de teamanalyse. Welk teamlid zit op welke stoel binnen de accountability chart? Is dit een bewuste keuze of is dit teamlid per ongeluk op deze stoel terechtgekomen? Zit dit teamlid nog wel goed op deze stoel? Of kan dit teamlid meer excelleren in een andere rol? Ik ga in gesprek met je teamleden om ze beter te leren kennen en om te bepalen waar zij het beste tot hun recht komen binnen jouw bedrijf. Zodat jij sneller samen met je team die visie en missie kunt behalen die jij voor ogen hebt.

De strategische sessie, de accountability chart en de teamanalyse vormen samen de basis van de strategische rapportage. Het fundament van jouw bedrijf.

processen en systemen

Na afronding van de strategische rapportage kijk ik naar de processen binnen het bedrijf en de systemen waarmee wordt gewerkt. Wordt er snel en slim samengewerkt? Als een teamlid onverwachts uitvalt is de kennis dan geborgd en kan een ander of nieuw teamlid de werkzaamheden gemakkelijk overnemen? Welke efficiency slagen kunnen er nog gemaakt worden?

planning

Tot slot ga ik aan de slag met de planning. Welke korte- en langetermijndoelen zijn er gesteld en hoe gaan we deze doelen behalen? Ik vertaal deze doelen naar een concrete planning waarbij ieder teamlid accountable wordt gehouden voor zijn of haar taken. Ik bewaak de deadlines en ik stuur tijdig bij wanneer ik zie dat we mogelijk het door jou gestelde doel niet gaan behalen. We passen het doel niet aan, maar we verhogen onze acties om het doel alsnog te behalen.

Dit zijn niet al mijn taken en verantwoordelijkheden als Integrator, want daarnaast ben ik onder andere je sparringpartner op strategisch niveau, beheer en bewaak ik het dashboard, de omzetdoelen en de budgetten, en neem ik nieuwe teamleden aan als dit nodig is.

overlegstructuur

We houden de focus op je visie, missie en doelen door op regelmatige basis met elkaar te overleggen:

Z

Level 10 meeting (wekelijks)

Z

Kwartaalmeeting (1x per kwartaal)

Z

Jaarmeeting (1x per jaar in november)

Tijdens de kwartaalmeetings en jaarmeeting reflecteren we op de afgelopen periode. Wat ging er goed en wat ging er niet goed? En we kijken vooruit naar de aankomende periode. Wat willen we bereiken en welke acties moeten er nog genomen worden?  

Is je interesse gewekt? En wil jij meer weten over de rol van Integrator? Meld je dan aan voor mijn blogs via deze link en ontvang mijn volgende blog als eerste in je mailbox. Er is nog zoveel te vertellen over de rol van Integrator. Ik ben nog lang niet uitgepraat! 😉

Chantal Nolte - Dit is precies mijn kracht.

chantal. virtual general management

Ik ben gecertificeerd integrator en ik help ambitieuze changemakers bij het verwezenlijken van hun visie en missie, en bij het doorbreken van hun plafond. Dit doe ik door tijd, focus, headspace en de juiste mensen voor hen te regelen.

Ik heb de Integrator Excellence® opleiding van Share Business Management succesvol afgerond.

Heb je vragen of ben je benieuwd of ik de juiste persoon ben om naast je te lopen in jouw ondernemersreis? Neem dan contact met me op. Dan spreken we elkaar persoonlijk.