fbpx

wanneer ben je klaar voor de samenwerking met een integrator?

Een belangrijke vraag die beantwoord moet worden voordat de samenwerking start met een integrator, wil deze samenwerking succesvol worden. Waarom? Simpelweg omdat een integrator niet voor iedereen is. Een visionair kan er nog niet klaar voor zijn en dat is helemaal oké. Er zijn vijf punten waar een visionair aan moet voldoen en één daarvan heb ik al eerder prijs gegeven in een post op Instagram namelijk durven loslaten.


durven loslaten

Je bent gewend om het operationeel management op te pakken binnen je bedrijf, want dat heb je immers altijd zelf gedaan. Wie moet het anders doen? Op het moment dat een integrator deel uit maakt van je team mag je het operationeel management loslaten. Zij neemt dit van je over of zij doet dit tijdelijk terwijl ze voor je op zoek gaat naar een Manager Operations (afhankelijk van de grootte van je bedrijf).


stap volledig in de rol van visionair

Het tweede punt waar je aan moet voldoen is 100% bereid zijn om volledig in de rol van visionair leider te stappen. Niet half, niet een klein beetje, maar volledig. Je team heeft dit nodig om samen met jou je visie tot werkelijkheid te maken. No more excuses, own deze rol!


nieuwe lifestyle

Als derde mag je gaan wennen aan een nieuwe lifestyle. Je integrator neemt veel taken van je over waardoor er ruimte en tijd ontstaat voor andere dingen. Je mag helemaal zelf bepalen hoe je deze vrijgekomen ruimte en tijd wilt gaan invullen. Wil je dit besteden aan familie, vrienden of reizen? Of besteed je deze tijd aan het uitwerken van nieuwe grootse plannen? It is all up to you!

Dit klinkt heerlijk toch? Maar het zal je verbazen dat niet iedere visionair hier klaar voor is. Als je altijd meer dan 60 uur hebt gewerkt in je onderneming dan is het niet gemakkelijk om dit zomaar los te laten (daar is hij weer 😉). Je moet je leven opnieuw vorm geven. 


je authentieke zelf zijn

100% jezelf zijn is het vierde punt waaraan je moet voldoen. En met 100% jezelf zijn bedoel ik je authentieke zelf. Want als je niet je authentieke zelf bent dan kan je integrator je niet lezen en ook niet met je schrijven. Om jou in je Zone of Genius te laten werken is het van belang dat je integrator je door en door kent en weet hoe zij moet handelen namens jou, en dat kan alleen als jij je ware ik laat zien. Want je ziel zit in je bedrijf en het is aan de integrator om deze ziel namens jou te bewaken.


eigenaarschap nemen

En tot slot, eigenaarschap nemen. Dit klinkt ook weer als een open deur, maar het is zo niet vanzelfsprekend. Je hebt die missie en die visie, en om deze te verwezenlijken moet je eigenaarschap nemen. Eigenaarschap over je eigen taken. Het is niet zo dat als je gaat samenwerken met een integrator dat jij niets meer hoeft te doen. Dat zij met haar toverstaf komt zwaaien en alles is opgelost. Nee, jij zult zelf aan de bak moeten, maar wel met de taken die horen bij de visionair. Die andere taken die je afleiden van je creatieproces die laat je lekker bij haar. En dan heb je ook nog eens iemand naast je staan met wie je altijd kunt sparren als je het even niet meer weet. Je bent niet meer alleen, hoe fijn is dat! 

Ben jij klaar voor die magische samenwerking met een integrator? Of is er voor jou nog eerst werk aan de winkel? Ik ben benieuwd, let me know! 

Wil jij meer weten over de voordelen van samenwerken met een integrator? Neem dan contact met mij op via chantal@chantalnolte.nl. Dan plannen we een ‘virtual coffee’ in en vertel ik je er graag meer over. Of meld je aan voor mijn blogs via deze link en ontvang mijn volgende blog als eerste in je mailbox. Er is nog zoveel te vertellen over de rol van integrator. Ik ben nog lang niet uitgepraat! 😉

LinkedIn
WhatsApp
Email
Facebook

gratis e-book

De 6 essentiële elementen binnen je bedrijf voor meer vrijheid, groei en laser focus

In dit e-book neem ik je mee in de 6 essentiële elementen binnen je bedrijf die gezamenlijk zorgen voor meer vrijheid binnen én buiten je bedrijf, meer groei en/of expansie en meer laser focus op dat wat jij graag wilt bereiken. Je leert welke elementen dit zijn en hoe je ze kunt versterken binnen jouw bedrijf zodat er weer beweging ontstaat binnen je bedrijf. 

Dit e-book gaat de eerste stap zijn richting een business with ease waarmee je door je groeiplafond heenbreekt naar die 7-figure business zonder dat je nog meer taken op je ondernemersbord krijgt. Geen overwhelm, onrust en twijfel meer, maar vertrouwen in de groei en ontwikkeling van jouw bedrijf.