fbpx

de 3 meest gestelde vragen aan een Integrator


wat is een integrator? wat doet een integrator? wanneer heb je een integrator nodig?

Zomaar wat vragen die ik geregeld op mij afgevuurd krijg sinds ik aan dit avontuur ben begonnen. Op zich vreemd aangezien het in een land als Amerika doodnormaal is om samen te werken met een Integrator. Visionaire leiders van grote bedrijven zoals Disney, McDonald’s en Ford werken samen met een Integrator. Langzaamaan begint deze term vanuit Amerika nu ook over te waaien naar Nederland. Het is duidelijk dat mijn beroepsgroep hier in Nederland meer bekendheid moet krijgen. Laat ik een begin maken door het beantwoorden van deze drie meest gestelde vragen aan mij.


wat is een integrator?

Een Integrator is de rechterhand van een MKB-ondernemer die managementtaken op strategisch en tactisch level overneemt, zodat de ondernemer dit zelf niet meer hoeft te managen. De Integrator neemt daarmee het General Management op zich en stuurt het (leiderschaps)team aan.

Met een Integrator kun je op strategisch niveau sparren over je visie, koers en nieuwe ideeën, die zij vervolgens vertaalt naar prioriteiten en je team. Zodat jouw team members optimaal hun werk kunnen doen en jouw visie ook echt werkelijkheid wordt.

Dankzij de focus van de Integrator op de strategische doelen, de planning en het team heb jij je handen weer volledig vrij om te ondernemen zoals jij dat het beste kunt en het liefste doet.


wat doet een integrator?

Een Integrator zorgt ervoor dat je business groeit, je team draait en jij je handen vrij hebt. Je bent niet langer verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van je team. Je hebt iemand naast je staan in je business die op hoog niveau met je mee kan denken, die kritisch durft te zijn en je scherp houdt. En je spiegelt waar nodig om zaken los te kunnen laten.

Concreet? Dit is wat een Integrator voor je doet:

  • Laserscherp focussen op de bedrijfsdoelen. Lange én korte termijn.
  • Meedenken op strategisch en tactisch niveau.
  • Aansturen van je team.
  • Stroomlijnen van processen.
  • Aanbrengen van structuur.
  • Bewaken van de voortgang.
  • Automatiseren en versimpelen.

Zie een Integrator als de lijm tussen jou en de rest van je (leiderschaps)team. Als General Manager. Iemand die ervoor zorgt dat je team dagelijks is aangehaakt op jouw visie en missie.


wanneer heb je een integrator nodig?

Tot nu toe ging het allemaal prima. Hield je zelf alle ballen in de lucht. Was je zowel de creatieve, visionaire motor achter je bedrijf als het dagelijks aanspreekpunt voor je team.

Maar nu je bedrijf in snel tempo groeit, trekt deze manier van werken je leeg. Je maakt weken van 60 uur of meer, en nog steeds heb je het gevoel dat je achter de feiten aan loopt. Je team presteert niet zoals jij het graag zou willen. Ondertussen zie je de ene na de andere kans voorbij komen. Nieuwe markten en doelgroepen die op je wachten. Een nieuwe dienst die het nog wel eens verdomd goed zou kunnen doen. Kansen die je nu niet durft te grijpen, want ja; als het al een goed idee is, hoe ga je dat er dan ook nog bij doen? Je bent al zo druk en er is niemand bij wie je het met een gerust hart uit handen kunt geven…


herkenbaar?

Is deze onrust herkenbaar voor je? Dan is dat hét moment voor jou om een Integrator in te schakelen. Want met deze onrust wil je niet blijven rondlopen toch? Krijg weer grip over je bedrijf door the second in command, een Integrator, in te schakelen. Je hoeft het namelijk niet alleen te doen.

Is je interesse gewekt? En wil jij meer weten over de rol van Integrator? Meld je dan aan voor mijn blogs via deze link en ontvang mijn volgende blog als eerste in je mailbox. Er is nog zoveel te vertellen over de rol van Integrator. Ik ben nog lang niet uitgepraat! 😉

LinkedIn
WhatsApp
Email
Facebook

gratis e-book

De 6 essentiële elementen binnen je bedrijf voor meer vrijheid, groei en laser focus

In dit e-book neem ik je mee in de 6 essentiële elementen binnen je bedrijf die gezamenlijk zorgen voor meer vrijheid binnen én buiten je bedrijf, meer groei en/of expansie en meer laser focus op dat wat jij graag wilt bereiken. Je leert welke elementen dit zijn en hoe je ze kunt versterken binnen jouw bedrijf zodat er weer beweging ontstaat binnen je bedrijf. 

Dit e-book gaat de eerste stap zijn richting een business with ease waarmee je door je groeiplafond heenbreekt naar die 7-figure business zonder dat je nog meer taken op je ondernemersbord krijgt. Geen overwhelm, onrust en twijfel meer, maar vertrouwen in de groei en ontwikkeling van jouw bedrijf.