fbpx

3 signalen die je merkt in je bedrijf als je fundering niet goed in elkaar zit

De systemen binnen je bedrijf zijn de fundering waarop je kan groeien, uiteindelijk. Wie een goede fundering heeft, kan een stevig huis bouwen en dat is wat veel ondernemers willen. Het gaat hier niet voor niets vaak over opschalen, omzetten met veel nullen en heel veel impact maken.

Maar, dan moet je wel zeker weten dat je fundering dus heel stevig staat en dat deze niet houtje-touwtje is opgebouwd. Ik snap dat als je tot nu toe alles zelf hebt opgezet, je misschien een blinde vlek hebt voor hoe goed je fundering eigenlijk is. Wellicht dat je al zo lang pleisters aan het plakken bent dat je niet meer doorhebt waar de problemen vandaan komen.

Laat me je helpen.
Dit zijn voor mij de drie signalen waaraan je kunt merken dat je fundering niet goed in elkaar zit:


1. De lanceringen die je doet lopen traag

Je hebt besloten dat je een nieuw aanbod wil lanceren en daarvoor ben je de lancering aan het voorbereiden. Tijdens die voorbereiding kom je erachter dat je niet echt een workflow hebt. Je moet bij iedere lancering het wiel opnieuw uitvinden waardoor alles heel veel tijd kost. Niemand in je team weet wat hij of zij moet doen, jij bent uren aan het werk om te kijken wat er nog niet klopt en eigenlijk had je drie maanden geleden al willen lanceren…


2. Je teamleden stellen heel vaak dezelfde vragen

Je werkt al een tijdje samen met je teamleden en toch komen zij continu naar je toe met vragen. Je merkt dat ze nog niet echt doorhebben hoe jij de zaken gedaan wil hebben. Als ze al iets uit zichzelf doen, gebeurt het ook vaak niet goed. Het is duidelijk dat ze hun weg in jouw bedrijf nog niet echt kennen…


3. Er worden te veel fouten gemaakt

Als je kijkt naar de plannen die je de afgelopen maanden had, zijn er maar weinig in één keer van de grond gekomen. Je team maar ook jij maakt fouten die eigenlijk heel onnodig zijn. Het frustreert je eindeloos, want hoewel fouten er zijn om van te leren, kost het wel continu tijd om die fouten weer op te lossen…


Is dit al confronterend?

Voor mij is dit een heel duidelijk teken dat je achterkant niet op orde is. Er zijn geen (duidelijke) systemen waardoor je continu met je team tegen de stroming in aan het zwemmen bent.

Dat is frustrerend, kost tijd en geld.
Je kan je afvragen of dit soort taken nog op jouw bord moeten liggen. Is het inrichten van systemen wel jouw zone of genius? Of wordt het tijd dat je dit serieus aanvliegt en er iemand bij betrekt die je achterkant rechttrekt en je team in goede banen leidt?

Ik noem geen namen… 🫢Maar dit is precies wat een integrator voor je kan betekenen.

Ben je nog niet in die fase van je bedrijf dat je een integrator wilt of kunt inhuren? Kijk dan eens naar mijn online training ‘Vrijheid, Groei en Laser Focus’. In deze training ontdek je de weg naar meer vrijheid, een snellere groei en meer laser focus op de dingen die er écht toe doen.

Ik neem je stap voor stap mee hoe jij dit op een snelle en eenvoudige manier kunt realiseren, zodat jij weer tijd krijgt om de dingen te doen die je het allerleukste vindt om te doen, waar je blij van wordt en waar je echt goed in bent. Werken en leven vanuit jouw zone of genius, zodat je impact maakt, grootse resultaten behaalt en bijdraagt aan een mooiere wereld!

Aan het einde van deze training heb jij een concreet strategisch gameplan opgesteld inclusief actielijst die je direct kunt gaan uitvoeren samen met eventuele teamleden.

LinkedIn
WhatsApp
Email
Facebook

gratis e-book

De 6 essentiële elementen binnen je bedrijf voor meer vrijheid, groei en laser focus

In dit e-book neem ik je mee in de 6 essentiële elementen binnen je bedrijf die gezamenlijk zorgen voor meer vrijheid binnen én buiten je bedrijf, meer groei en/of expansie en meer laser focus op dat wat jij graag wilt bereiken. Je leert welke elementen dit zijn en hoe je ze kunt versterken binnen jouw bedrijf zodat er weer beweging ontstaat binnen je bedrijf. 

Dit e-book gaat de eerste stap zijn richting een business with ease waarmee je door je groeiplafond heenbreekt naar die 7-figure business zonder dat je nog meer taken op je ondernemersbord krijgt. Geen overwhelm, onrust en twijfel meer, maar vertrouwen in de groei en ontwikkeling van jouw bedrijf.